Yabancı Dil Koşulu Olan Yüksek Lisans Programlarına Başvuracak ve Yabancı Dil Belgesi Bulunmayan Öğrenci Adayları’nın Önemle Dikkatine

2020-2021 Güz Dönemi için Yaşar Üniversitesi (YÜ) Lisansüstü Eğitim Enstitüsü yüksek lisans programlarından yabancı dil koşulu arayanlarına başvurmayı düşünen ancak aranan en az yabancı dil puanına sahip ve ÖSYM tarafından eşdeğerliği kabul edilen bir dil sınavından edinilmiş geçerli bir dil belgesi olmayan Öğrenci Adayları, YÜ Yabancı Diller Yüksek Okulu tarafından 14-15 Eylül 2020 Pazartesi-Salı günlerinde düzenlenecek olan İngilizce Yabancı Dil (FLAT) sınavına girebilirler. YÜ FLAT İngilizce Yabancı Dil Sınavı, Yaşar Üniversitesi tarafından, tezli ve tezsiz yüksek lisans programları için geçerli olmak üzere, ÖSYM tarafından gerçekleştirilen YDS (Yabancı Dil Sınavı)’na eşdeğer olarak kabul edilmektedir.

14 Eylül 2020 Pazartesi günü “Yazılı Oturum” ve 15 Eylül 2020 Salı günü “Sözlü Oturum” olmak üzere iki oturumda gerçekleştirilecek olan sınavın yeri ve saati Lisansüstü Eğitim Enstitüsü “Enstitü Duyuruları” bölümünde yayımlanacaktır.

FLAT yabancı dil sınavı fiziki olarak yapılacak olup, sınava girecek olan adayların

–        Ad ve Soyad,

–        T. C. Kimlik Numarası,

–        E-posta adresi,

–        Telefon numarası,

–        Nüfus Kimlik Kartınızın ön ve arka yüzlerinin fotoğrafı,

–         Süresiz HES (Hayat Eve Sığar) kodu*,

[email protected] adresine 11 Eylül 2020 Cuma günü, saat 12.00’a kadar e-posta adresi üzerinden başvuru isteklerini göndermeleri durumunda FLAT sınavına giriş işlemleri yapılacaktır.​

* Kampüse gelmeden önce tüm adayların süresiz HES kodu oluşturması gerekmektedir. HES kodu almak için https://heskod.saglik.gov.tr/hes.html adresinde anlatılan işlemlere göre, turkiye.gov.tr adresi üzerinden, Sağlık Bakanlığı HES Kodu Üretme ve Listeleme seçeneği ile veya kısa mesaj ile HES yazıp aralarında boşluk bırakılarak sırasıyla, T.C. kimlik numarası, T.C. kimlik seri numarasının son 4 hanesi ve paylaşım süresi (gün sayısı olarak) yazılıp, 2023’e SMS atılarak alınabilmektedir. Alınan HES kodunun üniversiteye https://heskod.yasar.edu.tr adresi üzerinden bildirilmesi gerekmektedir. HES kodu almayan ve/veya bildirmeyen öğrenciler, yerleşke giriş kapısında yukarıda belirtilen adresten kişisel telefonlarıyla HES kodlarını alıp görüntüleyeceklerdir. Bu görüntü ekranı (risksiz olunması halinde) güvenlik görevlisine gösterilerek yerleşkeye giriş yapılabilecektir. HES kodunun belirtilen zamana kadar bildirilmemesi öğrencinin sınava alınmaması için sebep oluşturabilir.